Monday, October 25, 2010

Kokkuvõte

Enesehinnang

 Aine 'haridustehnoloogia erivajadustega inimestele' hakkab nüüd läbi saama, aeg teha kokkuvõtteid. 

Mida ma õppisin selle kursuse jooksul - 

IT kasulikkusest erivajadustega inimestele. Andis teadmise, et ka erivajadustega inimestel on IT näol üks võimalus end rakendada, arendada ja seeläbi tunda end täisväärtuslikumana. 

Tugetehnoloogia. Andis vastuse küsimustele: Mis see on? Mida see tähendab? Miks on see hea? Aine tõi lähemale tugitehnoloogia olemuse, olemasolu, kasulikkuse ja selle tähtsuse puuetega inimestele. Saime ülevaate sellest, milliseid võimalusi on tehnoloogial pakkuda. Siinkohal soovitaks järgmiseks aastaks seda, et tugitehnoloogilistele vahenditele võiks rohkem tähelepanu pöörata ning kui vähegi võimalik, siis ka praktiliselt katsuda, katsetada. 

Koduleht. Kodulehe koostamise algteadmiste omandamine on loomulikult väga kasulik. Näiteks võib -olla tuleb endalgi mingi aeg ette vajadus koostada mõnel teemal leht. Samuti on hea teada juba, kuidas kasutada Filezilla't. Kui nüüd vastata teemal, mis aitas mul õppida, siis osalt see, et esimesel kursusel läbisime aine 'arvuti töövahendina' (kuigi seal oli veidi erinev teema, siis abiks ikkagi) ja konkreetselt selle aine raames tehtud kodulehe valmistamisel mängis olulist rolli ikkagi isiklik huvi (ansambel Greip). Seega soovitan ka järgmisel aastal jätta samaks see punkt, et kodulehte võib valmistada enda poolt vabalt valitud teemal. 

Väga hea oli teada saada tehnoloogilistest vahenditest, mis on loodud ja samuti oli uus teadmine (tegelt võib-olla polnud lihtsalt teadvustanud endale selle olulisust), et koduleht peab kindlalt vastama validaatori normidele, sest muidu raskendab (või lausa muudab võimatuks) see erivajadustega inimeste juurdepääsu IT-le.

Nüüd tunnen end kindlamalt, kui keegi peaks minu käest küsima nõu teemal IT ja erivajadustega inimesed. Ja kui juhtub, et siiski ei oska vastata, siis tean, kust ma vähemalt infot saaks (Teie ja Kaido Kikkas).


1 comment:

  1. Tore, rõõm on lugeda, et kursus aitas kaasa nii paljude teemade selgeks saamisele.

    ReplyDelete