Wednesday, September 22, 2010

Ülesanne 2

Minu veebileht on:

http://web.zone.ee/kaaarin


Minu kodulehe teemaks on vokaalansambel Greip. Valiku põhjuseks on see, et ma ise laulan seal ja seetõttu on mängus mu isiklikud huvid.

Kuna ma ei ole varem kunagi kodulehte teinud, siis html koodid olid mu jaoks täiesti uued. Lehe alustamisel järgisin ühe eelmise aasta üliõpilase kodulehe "source' i". Imelikult tekkisid valmistamisel mitmed-mitmed vead ja validaator näitas koguaeg punast, kuigi
see oli kopeeritud täiesti puhtalt töölt. Nüüd sain lehe nii kaugele, et Esileht ja Plaat! on vigadest puhtad, aga miskipärast video.html failis on siiski 7 errorit. Need on kõik seotud Youtube'st võetud video URL-iga, mille kopeerisin otse Youtube lehelt. Näiteks on naljakas see, et validaator näitab viga siin:
…ess"value="always">http://www.youtube.com/v/jz3Vv5PsqYE?fs=…

Kuidas küll see viga on? See 'h' on ju veebiaadressi osa. Ja küsimus tekkis ka selle kohta, kuidas ma saaks kontrollida css faili?



3 comments:

  1. Päris huvitav tema, tore, et räägite noortest, aga kuidas teil lehe loomine toimus?Reflekteerige ka seda.

    ReplyDelete
  2. Palun reflekteerige oma tegevusi antud ülesande juures.

    ReplyDelete
  3. Tore, lugesin teie mured läbi.Püüan saata täpsema selgituse meilile,aga Css failide jaoks on olemas omaette validaator olemas. http://jigsaw.w3.org/css-validator/

    ReplyDelete